Συνελήφθησαν 7 ύποπτοι για συνέργεια στη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί

Συνελήφθησαν 7 ύποπτοι για συνέργεια στη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί

Επτά νεαροί, ηλικίας από 17 έως 21 ετών, συνελήφθησαν σήμερα σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από έναν Τσετσένο τον περασμένο Οκτώβριο, στα προάστια του Παρισιού.

Οι ύποπτοι «εμφανίζονταν σε διάφορες ομάδες ανταλλαγής μηνυμάτων στις οποίες συμμετείχε ο (Αμπντουλάχ) Ανζόροφ», ο νεαρός Ρώσος, Τσετσενικής καταγωγής, ο οποίος σκότωσε τον καθηγητή επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο ενός μαθήματος. Ορισμένοι από τους επτά συλληφθέντες είναι επίσης τσετσενικής καταγωγής, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Οι συλλήψεις έγιναν από μέλη της αντιτρομοκρατικής υποδιεύθυνσης (Sdat) και της Γενικής Διεύθυνσης εσωτερικής ασφάλειας (DGSI), σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας.

Συνολικά, έχουν ασκηθεί διώξεις σε 14 πρόσωπα για τη δολοφονία του 47χρονου Πατί. Μεταξύ των υπόπτων είναι και έξι σπουδαστές. Οι πέντε διώκονται για "συνέργεια σε τρομοκρατική δολοφονία" επειδή βοήθησαν τον 18χρονο Ανζόροφ να εντοπίσει τον καθηγητή. Ο Ανζόροφ, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών λίγο μετά τη δολοφονία, είχε αναλάβει την ευθύνη με ένα ηχητικό μήνυμα, στα ρωσικά, στο οποίο δήλωνε ότι ήθελε «να πάρει εκδίκηση» επειδή ο καθηγητής «προσέβαλε» τον προφήτη Μωάμεθ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξανά στην Κύπρο η Ολγκίν – Αρχίζει σήμερα τις διήμερες επαφές της στην Κύπρο

Ξανά στην Κύπρο η Ολγκίν – Αρχίζει σήμερα τις διήμερες επαφές της στην Κύπρο

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, η οποία επέστρεψε την Παρασκευή το βράδυ στην Κύπρο μετά τον επαναδιορισμό της, θα γίνει σήμερα (24/05) δεκτή, στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 10.30 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE