Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με Σπέχαρ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με Σπέχαρ

Πραγματοποιήθηκε το πρωί η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με την Ειδική Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενόψει της ενημέρωσης που θα κάνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά και σε αυτή παρόντες ήταν εκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Ε/κ διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κ. Σπέχαρ στις 11.30 θα έχει επίσης συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.