ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη λειτουργία των ωδείων και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας, συζήτησε η Επ. Παιδείας

Τη λειτουργία των ωδείων και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας, συζήτησε η Επ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα, αυτά τα οποία θα έχουν, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής.

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ενημερώθηκε την Τετάρτη αναφορικά  με την προώθηση ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης για τη λειτουργία των ωδείων.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως για πάρα -πάρα πολλά χρόνια υπήρχε ένα κενό στην λειτουργία των ωδείων και γινόντουσαν πράγματα και θαύματα . 
 
«Ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός μεταξύ τους οδήγησε πάρα πολλά ωδεία στα δικαστήρια, γιατί απλούστατα δεν μπορέσαμε να ρυθμίσουμε και η αδυναμία αυτής της μη ρύθμισης, οφειλόταν στις κατά καιρούς διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρχαν στα πλαίσια των ωδείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα. Σήμερα σκοπός της εγγραφής του θέματος ήταν ακριβώς να καθορίσουμε το πώς θα προχωρήσουμε. Δεσμεύτηκε το Υπουργείο ότι θα φέρει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα αυτά τα οποία θα έχουν», συμπλήρωσε.
 
Άρα, λοιπόν, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη.
 
«Ευχόμαστε το συντομότερο από την πλευρά του το Υπουργείο να καταθέσει το κείμενο και να αρχίσει αυτή η διαβούλευση», πρόσθεσε
 
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
 
Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε και τον «Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας του 2021 Νόμος του 2020».
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι «είναι με χαρά πραγματικά που είδαμε έναν Οργανισμό Νεολαίας να συζητά ή να αναλύουμε τον προϋπολογισμό του, μάλιστα με μια δαπάνη από πλευράς του κράτους περίπου 3 εκατομμύρια, ενώ ο προϋπολογισμός να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια».
 
«Με άλλα λόγια, ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 3 εκατομμύρια και μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου από μόνος  του να συμπληρώνει με δική του δημιουργική δραστηριότητα το υπόλοιπο το αναγκαίο του προϋπολογισμού του. Για αυτό έχουμε εκφράσει όλη η Επιτροπή τα συγχαρητήρια μας για τη θετική δράση του Οργανισμού Νεολαίας», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση από πού συμπληρώνει το προϋπολογισμού του ο Οργανισμός Νεολαίας, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι είναι από προγράμματα, ερευνητικά έργα, αλλά κυρίως από προγράμματα της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top