Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα για τα επεισόδια στο Πουρνάρα

Χειροπέδες σε οκτώ πρόσωπα για τα επεισόδια στο Πουρνάρα

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εναντίον οκτώ προσώπων, που συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Πολιτικού Ασύλου, στην Κοκκινοτριμιθιά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 11.15μ.μ. της 11ης Ιανουαρίου, όταν δύο ομάδες προσώπων που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας, συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Για την καταστολή των επεισοδίων, που επιτεύχθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, επενέβησαν αστυνομικοί μέλη της ασφάλειας του Κέντρου, καθώς και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας και της ΜΜΑΔ.

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 35 άτομα, από τα οποία 20 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για περίθαλψη.

Από τις αστυνομικές εξετάσεις που ακολούθησαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον οκτώ προσώπων, εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Κοκκινοτριμιθιάς διερευνά την υπόθεση.  

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων: Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης - «Δεν κρατώ κακία σε κανένα - Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στις Βουλευτικές»

«Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων: Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης - «Δεν κρατώ κακία σε κανένα - Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στις Βουλευτικές»

«Έπεσε η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοίνωσε την απόφασή του για την αθώωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE