Για ποιον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε πάνω από 20 λεπτά ντους;

Για ποιον λόγο δεν πρέπει να κάνουμε πάνω από 20 λεπτά ντους;

Μπορεί τα πολλά ντους το καλοκαίρι να μας δροσίζουν και τον χειμώνα να μας χαλαρώνουν, ωστόσο εκτός από τους περιβαλλοντολογικούς λόγους και την άσκοπη σπατάλη νερού, η μεγάλη παραμονή κάτω από το νερό, επηρεάζει και τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με τη δρ Anjali Mahto, δερματολόγο του Βρετανικού Ιδρύματος για το Δέρμα, το ντους δεν πρέπει να διαρκεί περισσότερο από 20 λεπτά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το δέρμα μπορεί να γίνει υπερβολικά ξηρό.

Επιπλέον, τα φυσικά έλαια που παράγονται από τους σμηγματογόνους αδένες διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο, οπότε κάνοντας ντους που διαρκεί πολλή ώρα προκαλεί την απομάκρυνση αυτής της χρήσιμης «ασπίδας».

Άρα η διάρκεια μέχρι τα 20 λεπτά είναι η ιδανική και δε χρειάζεται ούτε πρέπει να κρατάει παραπάνω.
Από την άλλη πλευρά για την ενυδάτωση και την προστασία του οργανισμού δεν παίζει ρόλο μόνο η διάρκεια που κάνουμε ντους αλλά και η συχνότητα αυτού.

Σίγουρα το καλοκαίρι η ανάγκη για ντους 2 ή περισσότερες φορές την ημέρα να είναι μεγάλη αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται.

Εκτός από τα υπολείμματα ιδρώτα και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών, το πολύ συχνό ντους απομακρύνει ταυτόχρονα από το δέρμα ωφέλιμα βακτήρια που το προστατεύουν. Εκτός αυτού, υπάρχει πιθανότητα λόγω της ξηρότητας να δημιουργηθούν στο δέρμα μικρές πληγές που διευκολύνουν τη μετάδοση λοιμώξεων.

.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Στα αποκαΐδια της κρίσης: Φωτιές, ευθύνες και ένας ανασχηματισμός, τον Σεπτέμβρη - Ποιοι υπουργοί «βλέπουν» την έξοδο

Με τις φλόγες να έχουν αφήσει πίσω τους δύο νεκρούς, δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε κοινότητες στην ορεινή Λεμεσό, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν καλείται πλέον μόνο να διαχειριστεί τις συνέπειες μιας φυσικής καταστροφής, αλλά και τις πολιτικές αναταράξεις που πυροδοτούνται μέρα με τη μέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE