Μειωμένες οι ποσότητες εμβολίου της Pfizer που έρχονται Κύπρο - Τι ανακοίνωσε το Υπ.Υγείας

Μειωμένες οι ποσότητες εμβολίου της Pfizer που έρχονται Κύπρο - Τι ανακοίνωσε το  Υπ.Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας, μετά από ενημέρωση που έλαβε σήμερα το απόγευμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την εταιρεία Pfizer, ενημερώνει ότι, λόγω αναβάθμισης της παραγωγικής της ικανότητας στην οποία θα προβεί η εταιρεία, οι ποσότητες του εμβολίου που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι προσωρινά μειωμένες.

Η μείωση στην ποσότητα θα επηρεάσει προσωρινά τις αποστολές το 2ο μισό του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, χωρίς ωστόσο να επηρεάζεται η συνολική ποσότητα που θα παραδοθεί κατά το 1ο τρίμηνο του 2021.

Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, τονίζεται ότι δεν επηρεάζονται οι εμβολιασμοί που είναι προγραμματισμένοι για την ερχόμενη εβδομάδα, ούτε και τα 3,466 ραντεβού που θα διατεθούν τη Δευτέρα και θα διεκπεραιωθούν την εβδομάδα 25-29 Ιανουαρίου 2021. Επίσης, ενόψει της έναρξης χορήγησης της 2ης δόσης στα άτομα που εμβολιάστηκαν από τις 27 Δεκεμβρίου 2020 κι έπειτα, διευκρινίζεται ότι οι ποσότητες που απαιτούνται για τη 2η δόση είναι αποθηκευμένες και, ως εκ τούτου, οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα.

Στην Κύπρο, αναμένεται να παραληφθούν στις 18 Ιανουαρίου, 3,510 δόσεις του εμβολίου αντί 6,825 που ήταν η αρχική εκτιμώμενη παράδοση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

«Καυτός» Ιούλιος για το Κυπριακό: Η Ολγκίν πάει Λονδίνο και Βρυξέλλες – Ψάχνουν ημερομηνία για διευρυμένη

Σε Λονδίνο και Βρυξέλλες θα βρεθεί 1 και 2 Ιουλίου η προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνγκελα Ολγκίν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE