ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς πορεία οι φετινές εκδηλώσεις Μακαρίου και χωρίς την παρουσία πιστών

Χωρίς πορεία οι φετινές εκδηλώσεις Μακαρίου και χωρίς την παρουσία πιστών

Tελέσθηκε σήμερα το καθιερωμένο μνημόσυνο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, στη γενέτειρα του Παναγιά στο πλαίσιο λιτής εκδήλωσης λόγω και της πανδημίας του COVID- 19.

Επίσης, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της πανδημίας το μνημόσυνο και το τρισάγιο έγιναν χωρίς την παρουσία κόσμου. Για πρώτη φορά φέτος από τον θάνατο του εθνάρχη Μακαρίου δεν έγινε στην Παναγιά η καθιερωμένη πορεία αγάπης λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της πανδημίας. Το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς τέλεσε μνημόσυνο στην Ιερά Μονή Χρυσορρογιάτισσας χωρίς την παρουσία πιστών.

Ο Κώστας Χριστοδούλου, πρόεδρος ιστορικού πολιτιστικού κέντρου Μακαρίου Γ΄ Παναγιάς σε ομιλία του τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανήκει στην κατηγορία των σπάνιων παγκοσμίως ιστορικών μορφών που με το έργο και την προσφορά τους χάραξαν ανεξίτηλα την ιστορία της πατρίδας τους.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ο οποίος σημείωσε ότι πολλοί προσπαθούν να αποδημήσουν τον Μακάριο και κάλεσε την πολιτική ηγεσία του τόπου να ακολουθήσει τα βήματα του.

Η φετινή λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τρισάγιο στην ανδριάντα του Εθνάρχη Μακαρίου που τέλεσε ο επίσκοπος Αρσινόης Παγκράτιος.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top