Σύντομη συνάντηση είχε και η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν με τον Τσαβούσογλου

Σύντομη συνάντηση είχε και η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν με τον Τσαβούσογλου

«Σύντομη ανταλλαγή με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τα επόμενα βήματα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας», είχε όπως ανακοίνωσε η ίδια, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.


Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνάντησης του Υπουργού με τον Επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση Βαρχέλι. Η Πρόεδρος σημειώνει σε προσωπική της ανάρτηση ότι «ο διάλογος είναι απαραίτητος, αλλά περιμένουμε επίσης αξιόπιστες χειρονομίες επί του εδάφους».

«Θα συνεργαστούμε με όλα τα κράτη μέλη μας για να εκπληρώσουμε την εντολή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», σημείωσε.

Για «μια ανοιχτή συζήτηση με τον συνεργάτη μας για θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας», έκανε λόγο η αρμόδια Επίτροπος Ύλβα Γιόχανσον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE