Ο απίθανος τρόπος που βρήκαν για να κοιμούνται άστεγοι στην Γερμανία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο απίθανος τρόπος που βρήκαν για να κοιμούνται άστεγοι στην Γερμανία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα επίμονα κοινωνικά προβλήματα χρειάζονται καινοτόμα σχέδια και μερικές φορές λύσεις out of the box. Ή σε αυτήν την περίπτωση, inside the box.

Στην γερμανική πόλη Ulm, βρήκαν τρόπο να βοηθήσουν τους άστεγους ώστε να βρουν καταφύγιο τη νύχτα.

Μια ομάδα σχεδιαστών αποφάσισε να αναλάβει δράση με ένα πρόγραμμα που θα έδινε τον κατάλληλο χώρο στους άστεγους για να περάσουν τη νύχτα, μακριά από την παγωνιά του δρόμου.

Οι δημιουργοί έφτιαξαν έτσι κάψουλες σαν «φωλιές», που λειτουργούν ως κρεβάτια όταν κάποιος άστεγος δεν μπορεί να πάει στα κανονικά καταφύγια.

Οι κάψουλες αυτές επιτρέπουν στους άστεγους να κοιμηθούν στο εσωτερικό τους, να ζεσταθούν αλλά και να μείνουν μέσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

κάψουλες

Στην ουσία είναι μια πεντάγωνη κάψουλα που ανοίγει προς τα πάνω, ενώ μέσα υπάρχει χώρος για να ξαπλώσεις και στις δύο άκρες παράθυρα.

κάψουλες

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

«Επίθεση» Νικόλα Παπαδόπουλου σε ΠτΔ για GSI - «Επιτέλους πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του»

Έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών, για τον τρόπο που χειρίζονται το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE