Παραδόθηκαν στους Τ/κ ακόμα 1170 δόσεις Pfizer μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία

Παραδόθηκαν στους Τ/κ ακόμα 1170 δόσεις Pfizer μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία

Η δεύτερη παρτίδα, με 1170 δόσεις, του εμβολίου της Pfizer δόθηκαν στην τ/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την υγεία, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Η πρώτη παρτίδα των 1080 δόσεων είχε παραδοθεί την περασμένη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στην παρουσία τότε των δύο επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδα Φυλαχτού και Τζενκ Σοϊντάν.

Το άσπρο φορτηγάκι, με συνοδεία δύο περιπολικών έως το σημείο ελέγχου της Δημοκρατίας, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μετέφερε στο τ/κ σημείο ελέγχου τα δύο κιβώτια με τα εμβόλια και επέστρεψε.

Οι δόσεις του εμβολίου Pfizer θα χρησιμοποιηθούν για εμβολιασμό των ατόμων άνω των 65 ετών, σύμφωνα με το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην τ/κ πλευρά, που έχει ξεκινήσει στα κατεχόμενα με την μέθοδο των ραντεβού.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω εμβόλιο απαιτεί φύλαξη στους -70 βαθμούς Κελσίου και επειδή δεν υπάρχει τέτοιο όχημα μεταφοράς στην Κύπρο, στην τ/κ πλευρά παραδίδονται παρτίδες για άμεση χρήση εντός πέντε ημερών, ανάλογα με τις ποσότητες που φτάνουν στην Δημοκρατία, από την ΕΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE