Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα καταδικαστεί στη δίκη του στη Γερουσία

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα καταδικαστεί στη δίκη του στη Γερουσία

Ο Δημοκρατικός νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Δευτέρα ότι δεν πιστεύει ως ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία για «υποκίνηση στάσης».

Ο κ. Μπάιντεν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν αναμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία - με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές και γερουσιάστριες των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία. Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Δεκεμβρίου.

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.