Η ΕΕ ζήτησε από ΑstraZeneca λεπτομερές χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Η ΕΕ ζήτησε από ΑstraZeneca λεπτομερές χρονοδιάγραμμα παράδοσης εμβολίων

Η Κομισιόν και τα κράτη μέλη ζήτησαν από την ΑstraZeneca ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της παράδοσης εμβολίων, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη με την εν λόγω εταιρεία την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, μετά και τη δεύτερη συζήτηση με την AstraZeneca στη διευθύνουσα επιτροπή, η Επίτροπος για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι «οι σημερινές συζητήσεις με την ΑstraZeneca είχαν ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια με την έλλειψη σαφήνειας και τις ανεπαρκείς εξηγήσεις».

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι ενωμένα: οι παραγωγοί εμβολίων έχουν κοινωνικές και συμβατικές ευθύνες που πρέπει να τηρήσουν», σημείωσε.

Με τα κράτη μέλη μας, πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου, «ζητήσαμε από την AZ έναν λεπτομερή προγραμματισμό της παράδοσης εμβολίων και πότε θα πραγματοποιηθεί η διανομή στα κράτη μέλη. Μια άλλη συνάντηση θα συγκληθεί την Τετάρτη για να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE