ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ: Προβλέπονται ποινές στους ανυπότακτους εφέδρους, υποχρεωτική η παρουσίασή τους

ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ: Προβλέπονται ποινές στους ανυπότακτους εφέδρους, υποχρεωτική η παρουσίασή τους

Το Υπουργείο Άμυνας σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εντοπίζονται και να καλούνται για παρουσίαση οι ανυπότακτοι έφεδροι.

Ειδικότερα, μετά την ανάπτυξη συστήματος παρακολούθησης των ανυπότακτων εφέδρων από το Υπουργείο Άμυνας, η Αστυνομία, έχει προχωρήσει σε τροποποίηση του μηχανογραφημένου συστήματός της έτσι ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη της να εντοπίζουν, να εκτυπώνουν και να επιδίδουν Φύλλα Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) σε έφεδρους, των οποίων η επίδοση εκκρεμεί από την Εθνική Φρουρά. Η επίδοση θα γίνεται στον έφεδρο κατά την επίσκεψή του σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα και Σταθμούς. Η τροποποίηση αυτή τέθηκε ήδη σε εφαρμογή, ενώ παράλληλα δρομολογείται και η αναβάθμιση της εφαρμογής, ώστε στο εγγύς μέλλον ο έλεγχος αυτός, να γίνεται και από τα σημεία εισόδου και εξόδου της Δημοκρατίας.

Ο Υπουργός Άμυνας, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο Περί Εθνικής Φρουράς Νόμος του 2011 έως 2018 και αφού έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, καλεί σε επιστρατευτική τακτοποίηση όλους τους ανέντακτους εφέδρους στα Τμήματα Επιστράτευσης μέχρι την 30 Απριλίου 2021 που υπάγονται στις πιο κάτω κατηγορίες:

1. Κλάσεων 1989 έως 2019 (Που έχουν γεννηθεί από το 1971 έως το 2001).

2. Όσων οι λόγοι της προσωρινής αναστολής της εφεδρικής τους υπηρεσίας δεν ισχύουν πλέον.

3. Αυτών που δεν έχουν στην κατοχή τους Φύλλο Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ) για το έτος 2021.

4. Όσων δεν έχει επικαιροποιηθεί το Ειδικό Φύλλο Πορείας

Κατά την προσέλευση τους στα Τμήματα Επιστράτευσης να φέρουν μαζί τους:

1. Το δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας, από το οποίο να προκύπτει η ταυτοπροσωπία τους.

2. Το Ειδικό Φύλλο Πορείας.

3. Αποδεικτικά, στη περίπτωση αλλαγής του τόπου διαμονής (λογαριασμό κοινής ωφελείας).

Εξαιρούνται από την πρόσκληση οι έφεδροι όλων των κλάσεων που έχουν τύχει οριστικής διαγραφής.

Τονίζεται ότι έφεδρος, που παραλείψει να συμμορφωθεί μετά την 30 Απριλίου 2021 με τις διατάξεις του εδαφίου (3) του Άρθρου 45 του Περί Εθνικής Φρουράς Νόμου διαπράττει αδίκημα και σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει το ένα (1) έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δυο χιλιάδες ευρώ (€2000) ή και τις δυο (2) αυτές ποινές όπως προνοείται στο εδάφιο (1) (στ) του Άρθρου 68

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για Γάζα: Θετικά τα πρώτα σχόλια για τις προτάσεις της ΚΔ – Σε εξέλιξη το έγγραφο - «Το τι έχει σημασία είναι να υλοποιηθεί»

ΠτΔ για Γάζα: Θετικά τα πρώτα σχόλια για τις προτάσεις της ΚΔ – Σε εξέλιξη το έγγραφο - «Το τι έχει σημασία είναι να υλοποιηθεί»

Τα πρώτα σχόλια που λάβαμε στην Αίγυπτο ήταν πολύ θετικά για το πόσο συγκεκριμένη και προετοιμασμένη ήταν η χώρα μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στην πρόταση που υπέβαλε στη Σύνοδο για την Ειρήνη σε σχέση με τη Γάζα, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η κριτική που ασκείται για το θέμα είναι κακόβουλη.

BEST OF TOTHEMAONLINE