Ξέσπασμα συγγενών ασθενών που έχασαν το μάτι τους μετά το πόρισμα – «Δεν θα το καλύψουν, θα φέρουμε εμπειρογνώμονες»

Ξέσπασμα συγγενών ασθενών που έχασαν το μάτι τους μετά το πόρισμα  – «Δεν θα το καλύψουν, θα φέρουμε εμπειρογνώμονες»

Παραδόθηκε το πόρισμα από το Υπουργείο Εργασίας, στους δικηγόρους που εκπροσωπούν τους οκτώ ασθενείς που υποβλήθηκαν σε επέμβαση για καταρράκτη τον περασμένο Οκτώβριο, σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία και προσβλήθηκαν από πολυανθεκτικό στέλεχος, λόγω επιπλοκών.

Ο πατήρ Ραφαήλ μίλησε στο ThemaOnline και όπως ο ίδιος αναφέρει στο πόρισμα αναγράφεται ότι στην κλινική είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα και οι απολυμάνσεις υγιεινής με πλήρη αναφορά στις ημερομηνίες που πραγματοποιήθηκαν.

Φανερά ενοχλημένος με το αποτέλεσμα του εν λόγω πορίσματος, ο πάτερ Ραφαήλ τόνισε ότι το θέμα δεν θα μείνει εδώ και δεν πρόκειται να καλυφθεί. Μάλιστα, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να καλέσει εμπειρογνώμονες από το εξωτερικό για να διενεργήσουν τις δικές τους έρευνες και μελέτες επί του θέματος.

Ο πάτερ καλεί μέσα από την ιστοσελίδα μας ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ να λογοδοτήσουν για την καθυστέρηση των ερευνών (3 ½ μήνες), αναφέροντας μας πως όσο καθυστερούσαν τόσο άφηναν να φεύγουν πράγματα. Εκτός αυτών καλεί και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση για τα όσα συνέβησαν σε οκτώ συμπολίτες μας μετά από μία επέμβαση ρουτίνας.

«Ζητούμε να δικαιωθούν αυτοί οι άνθρωποι που χάθηκε το μάτι τους, τρέχουμε σε ψυχολόγους, παλεύουμε με τη θλίψη και τον Γολγοθά τους. Να μην νομίζει ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Εργασίας ότι θα καλυφθεί το θέμα, δεν θα καλυφθεί. Αντιδρώ έτσι γιατί το κράτος δεν τους στήριξε. Είμαι και κληρικός εκτός από συγγενής, είναι οκτώ συνάνθρωποι μας και απαιτούμε δικαίωση, δεν ζητούμε υλικά αγαθά, να δικαιωθούν και να μην το πάθουν άλλοι» σημείωσε.

Μάλιστα ο πάτερ ανάφερε: «εάν ήταν συγγενής κάποιου από τους αξιωματούχους θα έκαναν πολύ πιο γρήγορα τις διαδικασίες. Συγχωρούμε ως άνθρωποι, προνοούμε για τους συνάνθρωπους μας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Live: Φλέγεται η Μέση Ανατολή - «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» ισχυρίζεται το Ισραήλ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Μετά την ομοβροντία πυραύλων που εξαπέλυσε το Ιράν σε στόχους σε ολόκληρο το Ισραήλ, το Τελ Αβίβ ισχυρίζεται πως έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης και ότι κατέστρεψε το 1/3 των εκτοξευτών πυραύλων του Ιράν. Οι ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ έχουν προκαλέσει τον θάνατο 24 ανθρώπων από την Παρασκευή και τον τραυματισμό πάνω από 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE