ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ προς ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση έκανε τεράστιες προσπάθειες να διορθώσει τα κενά στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

ΥΠΟΙΚ προς ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση έκανε τεράστιες προσπάθειες να διορθώσει τα κενά στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

Η Κυβέρνηση μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ) λόγω των καταχρήσεων, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.


Ο κ. Πετρίδης σημειώνεται ότι η κατάθεσή του όχι μόνο επιβεβαιώνει αλλά τεκμηριώνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεται το ΑΚΕΛ.
«Ότι δηλαδή η κυβέρνηση, μέσω των διαδοχικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου λάμβανε μέτρα και έκανε τεράστιες προσπάθειες ούτως ώστε να διορθώσει τα όποια κενά παρουσιάζονταν στο Πρόγραμμα λόγω των καταχρήσεων οι οποίες γίνονταν από διάφορους εμπλεκομένους και για τα οποία και η ίδια η κυβέρνηση με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει ότι θα οδηγούσαν στον τερματισμό του Προγράμματος», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι είναι με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θεσπίστηκαν μεταξύ άλλων πολλαπλές διαδικασίες ελέγχου δέουσας επιμέλειας, τόσο εσωτερικά όσο και με οίκους του εξωτερικού, μονάδα ελέγχου πολιτογραφήσεων, μέτρα αποκλεισμού ατόμων υψηλού ρίσκου ενώ καταρτίστηκε μητρώο παρόχων καθώς και κανονισμοί λειτουργίας του.

«Τα όσα λέγονται εκ των υστέρων είναι εκ του περισσού αφού κανένα κόμμα δεν είχε προτείνει, είτε συγκεκριμένες αλλαγές κατά τη διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος, είτε την κατάργησή του», καταλήγει ο κ. Πετρίδης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top