ΗΠΑ: Παραιτήθηκε το νομικό επιτελείο του Τραμπ μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δίκης του στη Γερουσία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε το νομικό επιτελείο του Τραμπ μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δίκης του στη Γερουσία

Παραιτήθηκαν και οι πέντε δικηγόροι που αναμενόταν να εκπροσωπήσουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην επικείμενη δίκη του στη Γερουσία, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ABC News.

Το νομικό επιτελείο υπό τον δικηγόρο Μπατς Μπόουερς από τη Νότια Καρολαία παραιτήθηκε εν μέρει λόγω διαφωνιών για την υπερασπιστική γραμμή του Τραμπ, ανέφεραν οι πηγές αυτές. Οι δικηγόροι σκόπευαν να αμφισβητήσουν τη συνταγματικότητα της δίκης αυτής, δεδομένου ότι ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος της χώρας.

Οι διαφωνίες για την στρατηγική αφορούσαν διάφορα θέματα, αλλά ο Τραμπ ήθελε οι δικηγόροι του να υποστηρίξουν ότι έγινε καλπονοθεία στις προεδρικές εκλογές, ενώ εκείνοι και μαζί τους ορισμένοι κορυφαίοι σύμβουλοι του πρώην προέδρου ήθελαν να εστιάσουν στη συνταγματικότητα της δίκης καθεαυτής. Πηγή κοντά στον Τραμπ έκανε λόγο για απόφαση που ελήφθη κοινή συναινέσει. Κι όλα αυτά ενόψει της έναρξης της δίκης στις 8 Φεβρουαρίου στη Γερουσία, που θα εξετάσει άρθρο κατηγορίας, το οποίο ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων κατηγορώντας τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ για «υποκίνηση εξέγερσης» μετά την εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

«Οι προσπάθειες των Δημοκρατικών να κατηγορήσουν έναν πρόεδρο που έχει ήδη αποχωρήσει από την εξουσία είναι εντελώς αντισυνταγματικές και τόσο επιζήμιες για τη χώρα μας», δήλωσε ο σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ. 47 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στήριξαν μια αποτυχημένη προσπάθεια την περασμένη Τρίτη για να εμποδίζουν να διεξαχθεί η δίκη του Τραμπ, σε μια επίδειξη της ενότητας του κόμματος που ορισμένοι χαρακτήρισαν σαφή ένδειξη ότι ο τέως πρόεδρος δεν θα καταδικαστεί για υποκίνηση εξέγερσης στο Καπιτώλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE