Μπορέλ και Μισέλ καταδικάζουν το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Μπορέλ και Μισέλ καταδικάζουν το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπoρέλ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασαν με σημερινές τους δηλώσεις το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ.

Συγκεκριμένα ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «καταδικάζω έντονα το πραξικόπημα που πραγματοποίησε ο στρατός της Μιανμάρ και ζητώ την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων. Τα εκλογικά αποτελέσματα και το σύνταγμα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Οι άνθρωποι της Μιανμάρ θέλουν δημοκρατία. Η ΕΕ στέκεται μαζί τους».

Από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι «καταδικάζω έντονα το πραξικόπημα στη Μιανμάρ και καλώ τον στρατό να απελευθερώσει όλους όσους έχουν κρατηθεί παράνομα σε επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει σεβαστό και πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατική διαδικασία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE