Μπορέλ και Μισέλ καταδικάζουν το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

Μπορέλ και Μισέλ καταδικάζουν το πραξικόπημα στη Μιανμάρ

O Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπoρέλ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασαν με σημερινές τους δηλώσεις το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ.

Συγκεκριμένα ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε ότι «καταδικάζω έντονα το πραξικόπημα που πραγματοποίησε ο στρατός της Μιανμάρ και ζητώ την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων. Τα εκλογικά αποτελέσματα και το σύνταγμα πρέπει να γίνονται σεβαστά. Οι άνθρωποι της Μιανμάρ θέλουν δημοκρατία. Η ΕΕ στέκεται μαζί τους».

Από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε ότι «καταδικάζω έντονα το πραξικόπημα στη Μιανμάρ και καλώ τον στρατό να απελευθερώσει όλους όσους έχουν κρατηθεί παράνομα σε επιδρομές σε ολόκληρη τη χώρα. Το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει να γίνει σεβαστό και πρέπει να αποκατασταθεί η δημοκρατική διαδικασία».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.