Υπογραφή συμβολαίων για κατασκευαστικά σχέδια ανάπλασης Πλατείας Ηρώων στη Λεμεσό

Υπογραφή συμβολαίων για κατασκευαστικά σχέδια ανάπλασης Πλατείας Ηρώων στη Λεμεσό

Πιο κοντά στην υλοποίηση του βρίσκεται το έργο ανάπλασης της ιστορικής Πλατείας Ηρώων, μετά την υπογραφή του συμβολαίου για εκπόνηση των κατασκευαστικών σχεδίων, αναφέρει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης σημειώνει ότι η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες και εξαγγελίες του νυν Δημοτικού Συμβουλίου που είχε προκηρύξει και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Στόχος του Δήμου, πρόσθεσε, με την ανάπλαση της Πλατείας, που ήταν το κύριο αντικείμενο του διαγωνισμού, είναι η ανάδειξη της σημασίας της πλατείας μέσα από τα ιστορικά και κοινωνικά δεδομένα, τα αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή και έπαιξαν σημαντικό ρόλο, μέχρι και σήμερα, στην ανάπτυξη της πόλης.

Το συμβόλαιο για τα κατασκευαστικά σχέδια υπέγραψαν εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης και εκ μέρους των μελετητών ο Σωκράτης Στρατής, η εταιρεία AA &U και ο Χρήστος Πασαδάκης.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπεγράφη, υπάρχει χρονοδιάγραμμα 7 μηνών για παράδοση της μελέτης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία προσφορών. Αμέσως μετά την κατακύρωση αρχίζει η κατασκευή του έργου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πυρά εναντίον Χριστοφίδη από ιδιοκτήτη αίθουσας δεξιώσεων: «Με απείλησε ότι θα με «κανονίσει» γιατί στήριξα Χριστοδουλίδη»

Πυρά εναντίον Χριστοφίδη από ιδιοκτήτη αίθουσας δεξιώσεων: «Με απείλησε ότι θα με «κανονίσει» γιατί στήριξα Χριστοδουλίδη»

Το τελευταίο διάστημα έχει προκύψει ένα σοβαρό ζήτημα γύρω από την «παράτυπη» αδειοδότηση αίθουσας δεξιώσεων στα Λύμπια, με αφορμή τα ευρήματα της πρόσφατης έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE