Με οδηγίες Αρχιεπισκόπου κατεδαφίστηκαν διατηρητέα - Χωρίς σχετική άδεια αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας

Με οδηγίες Αρχιεπισκόπου κατεδαφίστηκαν διατηρητέα - Χωρίς σχετική άδεια αναφέρει ο Δήμος Λευκωσίας

Στην κατεδάφιση διατηρητέων κτηρίων στην οδο Ισοκράτους προχώρησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, χωρίς την απαιτούμενη άδεια. 

Σε ανακοινώσή του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι διερευνά την υπόθεση, ενώ τονίζει ότι πρόκειται για πολύ σοβαρί περιστατικό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα την κατεδάφιση διατηρητέων οικοδομών, ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην οδό Ισοκράτους στην εντός των τειχών πόλη, οι οποίες γειτνιάζουν με τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό. Για την κατεδάφιση δεν έχει εκδοθεί η σχετική άδεια. Η αποκατάσταση των εν λόγω διατηρητέων οικοδομών περιλαμβανόταν στις άδειες που εκδόθηκαν για την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού και για τη σύνθετη ανάπτυξη στο οικοδομικό τετράγωνο του συγκροτήματος της Αρχιεπισκοπής. Πρόκειται για πολύ σοβαρό περιστατικό το οποίο Δήμος διερευνά σε βάθος και θα ενημερώσει ανάλογα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE