Γερμανίδα Υπ.Άμυνας: Να αποφύγουμε μια νέα επιδείνωση στην Ανατολική Μεσόγειο

Γερμανίδα Υπ.Άμυνας: Να αποφύγουμε μια νέα επιδείνωση στην Ανατολική Μεσόγειο

Λίγο μετά το τέλος της σημερινής της συνάντησης στο Βερολίνο με τον Τούρκο ομόλογο της, Χουλουσί Ακάρ, η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ, με δηλώσεις της χαιρέτισε την έναρξη διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι η επανάληψη του διαλόγου. Μια νέα επιδείνωση στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να αποφευχθεί. Ελπίζω όλες οι πλευρές να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία του διαλόγου. Βλέπω την Γερμανία σε έναν ρόλο διαμεσολαβητή".

Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε πως "η Τουρκία ήταν και είναι σημαντικός εταίρος στο ΝΑΤΟ, στις σημερινές όμως συνομιλίες μας έθιξα και τα δύσκολα θέματα".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

ΔΗΣΥ: Ξεκίνησε η μάχη για το 2028-Το χρίσμα, οι φιλοδοξίες και ο κίνδυνος νέας ρήξης

Το πολιτικό ημερολόγιο μπορεί να γράφει ακόμη 2026, όμως στην Πινδάρου αρκετοί σκέφτονται ήδη το 2028. Και όσο περνά ο χρόνος, τόσο πιο καθαρό γίνεται ότι η μάχη για το Προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν θα είναι μια απλή εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια αναμέτρηση που θα επηρεάσει συνολικά την πορεία της παράταξης τα επόμενα χρόνια.