ΚΥΠΡΟΣ- ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται τρόφιμο από την αγορά- «Μην το καταναλώσετε και επιστρέψτε το» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ- ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται τρόφιμο από την αγορά- «Μην το καταναλώσετε και επιστρέψτε το» - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για την κυκλοφορία βιολογικού καστανού ρυζιού μπασμάτι στην κυπριακή αγορά στο οποίο έχει εντοπιστεί ωχρατοξίνη Α ενημερώνει το Υπουργείο Υγείας με ανακοίνωση. Καλείται παράλληλα το κοινό όπως αποφύγει να το καταναλώσει και να το επιστρέψει στους χώρους από όπου το αγόρασε.

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση από την Ολλανδική Αρμόδια Αρχή, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία στο πιο κάτω αναφερόμενο τρόφιμο έχει εντοπιστεί ωχρατοξίνη Α, σε επίπεδα μεγαλύτερα των ανώτερων επιτρεπόμενων ορίων από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλης της ποσότητας των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων του τροφίμου να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Παρακάτω παρατίθενται φωτογραφίες του τροφίμου για εύκολη αναγνώριση.

Τρόφιμο: Βιολογικό Καστανό ρύζι μπασμάτι

Βάρος: 500 γρ

Αριθμοί Παρτίδας: 20141, 20142, 20164

Ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας:  31.03.22

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE