Σε αδιέξοδο η πολύωρη συνεδρία του ΔΣ Λευκωσίας για τα διατηρητέα

Σε αδιέξοδο η πολύωρη συνεδρία του ΔΣ Λευκωσίας για τα διατηρητέα

Το Σάββατο σε νέα συνεδρία θα αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας για το θέμα με τα διατηρητέα κτήρια στην παλιά Λευκωσία που κατεδάφισε η Αρχιεπισκοπή.

 
Μετά από πολύωρη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης δήλωσε ότι η συζήτηση ήταν πολύωρη διότι και το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό.
 
Ολοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, είπε, θέλουν επαναφορά των διατηρητέων. Εισηγήσεις κατατέθηκαν από τον Δήμο και από Δημοτικούς Συμβούλους και το απόγευμα του Σαββάτου θα συναντηθούν εκ νέου για να λάβουν τελική απόφαση. Θα δοθεί χρόνος στους Συμβούλους να μελετήσουν τις προτάσεις, σημείωσε.
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας είπε, επίσης, ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Αρχιεπισκοπής είναι σε επαφή.

Η απόφαση να παραπεμφθεί το θέμα σε συνεδρία το Σάββατο το απόγευμα λήφθηκε κατά πλειοψηφία. Η συνεδρία του Σαββάτου ορίστηκε στις 16.00. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη μακρά συνεδρία παρουσιάστηκαν οι θέσεις των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου που περιλαμβάνονται σε πολυσέλιδο έγγραφο και η αναβολή αποφασίστηκε ώστε να καταστεί δυνατή η πληρέστερη μελέτη του εγγράφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την άφιξη Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για επίλυση του Κυπριακού πριν από τη λήξη της θητείας του εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Όπως είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο, δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επιτευχθεί λύση.