Το Συμβούλιο διόρισε τη Maryem van den Heuvel ως νέα Γενική Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων

Το Συμβούλιο διόρισε τη Maryem van den Heuvel ως νέα Γενική Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων

Το Συμβούλιο των κρατών μελών διόρισε σήμερα τη Maryem van den Heuvel ως νέα Γενική Διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων (RELEX) και τον Didier Seeuws ως νέο Γενικό Διευθυντή Γενικής και Θεσμικής Πολιτικής (GIP).


Η Maryem van den Heuvel, Ολλανδή υπήκοος, είναι επί του παρόντος επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής στο καμπινέ του Σαρλ Μισέλ, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και προηγουμένως διετέλεσε πρέσβης του Βασιλείου των Κάτω Χωρών στο Βέλγιο. Είναι ανώτερη διπλωμάτης με μακρόχρονη πείρα σε ευρωπαϊκές και εξωτερικές υποθέσεις.

Η Γενική Διεύθυνση RELEX παρέχει πολιτική υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στον πρόεδρό του στους τομείς των εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ και των διεθνών συνόδων κορυφής. Βοηθά και συμβουλεύει το Συμβούλιο, την προεδρία του Συμβουλίου και τον Ύπατο Εκπρόσωπο ως πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων. Προετοιμάζει και συντονίζει τις εργασίες του Συμβουλίου και των διαφόρων προπαρασκευαστικών οργάνων του στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής, της ασφάλειας και της άμυνας, του εμπορίου, της αναπτυξιακής συνεργασίας και της ανθρωπιστικής βοήθειας, της διεύρυνσης και της ολοκληρωμένης αντιμετώπισης της ΕΕ σε πολιτικές κρίσεις.

Η Maryem van den Heuvel αντικαθιστά τον Leonardo Schiavo, ο οποίος αποχώρησε στα τέλη του 2020 και θα ξεκινήσει τη θητεία της την 1η Απριλίου 2021.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Εν μέσω απειλών της Τουρκίας, αλλά και της προπαγάνδας, η Λευκωσία συνεχίζει την προετοιμασία, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, που εκτός απροόπτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου, στη Γενεύη. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE