Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Κυριακή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Στο Ισραήλ μεταβαίνει την Κυριακή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κυριάκου Ι. Κούσιου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ισραήλ, την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη μονοήμερη παραμονή του στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον κ. Νετανιάχου, στις 6 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, η επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οι προσπάθειες για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και θέματα που άπτονται του τομέα της Ενέργειας και του Τουρισμού.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Ι. Κούσιος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.