Διευκολύνσεις για καταβολή ΦΠΑ σε δόσεις λόγω πανδημίας

Διευκολύνσεις για καταβολή ΦΠΑ σε δόσεις λόγω πανδημίας

Τη δυνατότητα πληρωμής ΦΠΑ σε δόσεις, για τις περιόδους που λήγουν στις 31/12/2020 και 31/1/2021, στα πλαίσια διαχείρισης των επιπτώσεων της επιδημίας COVID -19, ανακοίνωσε το Τμήμα Φορολογίας.


Συγκεκριμενα, το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι, με το N. 5(I)/2021 τα υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα τα οποία δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες που καθορίζονται στο Νόμο και έχουν πληρωτέο ποσό στις φορολογικές δηλώσεις που αφορούν τις φορολογικές περιόδους που λήγουν στις 31/12/2020 και 31/1/2021 με καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής και καταβολής του οφειλόμενου ΦΠΑ τις 10/2/2021 και 10/3/2021 αντίστοιχα, δύνανται να προβούν στην καταβολή του σε (3) ισόποσες δόσεις καταβλητέες στις 10/4/2021, 10/5/2021 και 10/6/2021.

Σημειώνεται ότι για να ισχύει η πιο πάνω ρύθμιση, η φορολογική δήλωση για την κάθε περίοδο θα πρέπει να υποβληθεί κανονικά πριν ή κατά την καταληκτική της ημερομηνία και σε αυτή να παρουσιάζεται το ορθό συνολικό καταβλητέο ΦΠΑ που την αφορά ανεξάρτητα εάν θα επιλεγεί η καταβολή του σε δόσεις σύμφωνα με την πιο πάνω ρύθμιση.

Εάν υποκείμενο στο φόρο πρόσωπο δεν θέλει να επωφεληθεί από την πιο πάνω ρύθμιση, για όλο ή για το μέρος του ποσού που οφείλει να καταβάλει σε σχέση με τη συγκεκριμένη φορολογική περίοδο που αφορά η ρύθμιση αυτή, μπορεί να καταβάλει το ποσό που επιθυμεί με την υποβολή της δήλωσης του ή σε οποιοδήποτε άλλο χρόνο μέχρι τις 10/4/2021 χωρίς την επιβολή χρηματικών επιβαρύνσεων ή τόκου. Για το ποσό που θα παραμένει οφειλόμενο στις 10/4/2021, θα μπορεί να το καταβάλει στις 3 τουλάχιστον ισόποσες δόσεις.

Η πληρωμη γίνεται μέσω internet banking με βάση τον αριθμό αναφοράς πληρωμής στη Φορολογική Πύλη, επιλέγοντας από την «κατάσταση οφειλών» - «ΦΠΑ», την περίοδο για την οποία πραγματοποιείται η πληρωμή.

Το Τμήμα επισημαίνει, ωστόσό, ότι σε περίπτωση που η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου για τις δύο αυτές φορολογικές περιόδους δεν πραγματοποιείται σύμφωνα με την συγκεκριμένη ρύθμιση (σε 3 ισόποσες δόσεις κατά τις καθορισμένες ημερομηνίες), θα επιβάλλεται χρηματική επιβάρυνσης 10% και τόκος επί του οφειλόμενου φόρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE