LIKE ONLINE

Κινηματογράφοι ενοικιάζουν τις αίθουσες σε gamers

Κινηματογράφοι ενοικιάζουν τις αίθουσες σε gamers

Η εικόνα που περιγράφει το BBC σε ρεπορτάζ του είναι χαρακτηριστική: η Eui Jeong Lee και οι δύο φίλοι της κάθονται σε μια αίθουσα 200 θέσεων και παίζουν ένα video game στη γιγαντιαία οθόνη.

O ήχος ακούγεται δυνατά στο σκοτεινό δωμάτιο από τα πολυάριθμα ηχεία του κινηματογράφου. «Η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετικά εκπληκτική», λέει η 25χρονη φοιτήτρια που μαζί με τους φίλους της έχουν ενοικιάσει την οθόνη για δύο ώρες σε ένα υποκατάστημα της CGV, της μεγαλύτερης κινηματογραφικής αλυσίδας της Νότιας Κορέας,.   Με πολλούς κινηματογράφους σε ολόκληρη τη χώρα να κλείνουν λόγω περιορισμών, που σημαίνει ότι μπορούν να ανοίξουν μόνο με χωρητικότητα 50% και καθώς πολύ λιγότερες νέες ταινίες κυκλοφορούν για να δελεάσουν τους σινεφίλ, η CGV ξεκίνησε να ενοικιάζει τα αμφιθέατρα της σε φίλους των video games για να αυξήσει τα έσοδά της.   Πριν από τις 6 μ.μ. έως τέσσερα άτομα μπορούν να έχουν δική τους μια οθόνη για δύο ώρες πληρώνοντας περίπου 90 δολάρια. Στη συνέχεια, η τιμή αυξάνεται στα 135$ αν η αίθουσα χρησιμοποιείται το βράδυ.

Οι χρήστες πρέπει να φέρουν μαζί τους τις κονσόλες, τα παιχνίδια και τα χειριστήριά τους.   Οι αίθουσες που ενοικιάζονται έχουν μεταξύ 100 και 200 θέσεις και κανονικά τα εισιτήρια ταινιών κοστίζουν περίπου 12 δολάρια το καθένα. Έτσι, μια οθόνη 100 θέσεων θα μπορούσε κανονικά να αποφέρει πολύ περισσότερα έσοδα σε σχέση με το ποσό που λαμβάνει όταν ενοικιαστεί για gaming. Όμως οι αίθουσες δύσκολα καλύπτουν πια έστω και το 50% της πληρότητάς τους.   25.5.2020 Τα πιο κερδοφόρα video games – Πρώτο το Fortnite με 3.000 ευρώ το λεπτό

Ο υπάλληλος της CGV Seung Woo Han είχε πρώτος την ιδέα αφού συνειδητοποίησε ότι οι ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν πολλές ομοιότητες. «Όταν σκεφτόμουν πώς να κάνω χρήση των κενών κινηματογραφικών χώρων, παρατήρησα ότι τα παιχνίδια διαθέτουν σήμερα εξαιρετικά γραφικά και καλά δομημένες ιστορίες όπως οι ταινίες», λέει. «Ταινίες και games έχουν μια πτυχή αφήγησης, οπότε αν κάποιος μπορεί να απολαύσει μια ταινία στον κινηματογράφο, σκέφτηκα ότι θα απολάμβανε επίσης να παίζει παιχνίδια».   Σημειώνεται ωστόσο πως ακόμη και στις πριβέ αίθουσες gaming ισχύουν περιορισμοί καθώς η μάσκα είναι υποχρεωτικοί και όλοι οι gamers θερμομετρούνται πριν την είσοδό τους στο χώρο.   

Η εμπειρία του gaming σε μια άδεια κινηματογραφική αίθουσα φαίνεται πως κερδίζει έδαφος   Από τότε που έγινε διαθέσιμη η νέα υπηρεσία στις αρχές του τρέχοντος έτους, έχουν γίνει πάνω από 130 κρατήσεις.

Ενώ η πλειονότητα των πελατών είναι άνδρες 30 με 40 ετών, ζευγάρια και οικογένειες έχουν επίσης αγοράσει την υπηρεσία. Εκτός από τη απόλυση της εμπειρίας gaming, οι πελάτες της υπηρεσίας αυτής μπορούν επίσης να καταναλώσουν είδη όπως ποπ κορν, τα οποία πολλοί λένε πως τους είχαν λείψει και πως δεν μπορούν να βρουν αλλού το προϊόν με τη γεύση στην οποία προσφέρονται σε σινεμά.   Η CGV της Κορέας δεν είναι η μόνη κινηματογραφική αλυσίδα που επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν κράτηση για κινηματογραφικές οθόνες, καθώς το αμερικανικό συγκρότημα Malco Theaters κάνει το ίδιο από τον Νοέμβριο.

Το Malco με έδρα το Μέμφις επιτρέπει σε έως και 20 άτομα να κλείσουν μια οθόνη σε 36 κινηματογράφους σε Αρκάνσας, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μισισιπή, Μισσούρι και Τενεσί. Οι τιμές για την υπηρεσία, που ονομάζεται Malco Select, είναι 100 δολάρια για δύο ώρες ή 150 για τρεις.   Η Karen Melton, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ στη Malco, έχει ανάμεικτα συναισθήματα: «Κερδίζεται και γίνεται δημοφιλής, αλλά  δεν προσθέτει στην κερδοφορία μας σε αυτό το σημείο». Άλλες αλυσίδες των ΗΠΑ, όπως η AMC και η Cinemark, επέτρεψαν στους πελάτες σε μικρές ομάδες να κάνουν κράτηση για αίθουσες για ιδιωτικές προβολές.

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top