Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνομίλησε με Ιρακινό Πρωθυπουργό μετά την επίθεση σε αεροπορική βάση στο Κουρδιστάν

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνομίλησε με Ιρακινό Πρωθυπουργό μετά την επίθεση σε αεροπορική βάση στο Κουρδιστάν

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, συνομίλησε σήμερα με τον Ιρακινό Πρωθυπουργό, Μουσταφά Αλ Καντίμι, μετά τη χθεσινή επίθεση με ρουκέτες εναντίον αεροπορικής βάσης όπου σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις που προκάλεσε έναν θάνατο και αρκετούς τραυματισμούς Ιρακινών και ξένων στο Κουρδιστάν, εκ των οποίων ένας Αμερικανός στρατιωτικός.



Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια ουσιαστικά άγνωστη οργάνωση, που αυτοαποκαλείται Αουλίγια αλ Νταμ ("Οι φύλακες του αίματος"), που ορισμένοι Ιρακινοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως πρόκειται για ένα όνομα-βιτρίνα που χρησιμοποιήθηκε για να καλύψει στην πραγματικότητα γνωστές φιλοϊρανικές παρατάξεις που θέλουν την αποχώρηση από το Ιράκ των δυνάμεων του διεθνούς συνασπισμού που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ υποστηρίζει ιρακινές δυνάμεις στη μάχη του κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως η Ουάσινγκτον δεν θέλει να προχωρήσει σε μια έρευνα για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση, τόνισε ωστόσο πως οι ΗΠΑ διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν "σε στιγμή και τόπο της επιλογής μας".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE