Στήριξη ΗΠΑ για Κυπριακό ζήτησε ο Αβ. Νεοφύτου από Πρέσβη - Tονίζει κίνδυνο από μη πραγματοποίηση πενταμερούς

Στήριξη ΗΠΑ για Κυπριακό ζήτησε ο Αβ. Νεοφύτου από Πρέσβη - Tονίζει κίνδυνο από μη πραγματοποίηση πενταμερούς

Τη στήριξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό ζήτησε από την Αμερικανίδα Πρέσβη Judith Garber ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού  Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας παράλληλα τους κινδύνους από μη πραγματοποίηση της πενταμερούς διάσκεψης. Ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε την Πέμπτη με την Πρέσβη, σε συνέχεια επαφών με Πρέσβεις στην Κύπρο.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι επανέλαβε την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι δηλαδή υπάρχει μόνο μια εθνική προτεραιότητα και αυτή είναι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος. Πρόσθεσε ότι ζήτησε την στήριξη των ΗΠΑ και ξεκαθάρισε και τις θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Τόνισε πως το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, για ένα κράτος και η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα.

«Στηρίζουμε τις προσπάθειες του διεθνούς παράγοντα, αλλά και της κυβέρνησής μας, να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και θα επαναλάβω και σήμερα, αν υπάρχει κίνδυνος δεν είναι από την πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς. Αν υπάρχει κίνδυνος είναι να μην υπάρξει η άτυπη πενταμερή και θα μας βρει το καλοκαίρι να χάνουμε και τα Βαρώσια μας», ανέφερε.

Ο κ. Νεοφύτου απηύθυνε έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα για εθνική προσπάθεια.

«Όλοι να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί ταπεινά το λέω. Μήπως και στέλνουμε λανθασμένα μηνύματα όταν την ώρα που δραστηριοποιούνται τα Ηνωμένα Έθνη , η Ευρώπη, τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να στέλνεται μήνυμα από την Κύπρο πως το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες μας, ότι το κυπριακό δεν είναι στις προτεραιότητες των πολιτικών κομμάτων;» διερωτήθηκε.

«Γι’ αυτό και έκκληση κάνω ταπεινή προς τους συναδέλφους, όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα πως η ύψιστη εθνική προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η επίλυση του κυπριακού προβλήματος», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE