Σε νοικοκυριά με οικονομικές δυσκολίες το 26,1% ενηλίκων με αναπηρία σε ΕΕ το 2019, 43,2% στην Κύπρο

Σε νοικοκυριά με οικονομικές δυσκολίες το 26,1% ενηλίκων με αναπηρία σε ΕΕ το 2019, 43,2% στην Κύπρο

Το 2019, το 26,1% των ενηλίκων στην ΕΕ με αναπηρία (περιορισμός δραστηριότητας) ζούσαν σε νοικοκυριά που ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες (δηλαδή των οποίων οι οικονομικοί πόροι δεν κάλυπταν τα συνηθισμένα απαραίτητα έξοδά τους), σε σύγκριση με το 16,0% μεταξύ των ενηλίκων χωρίς αναπηρία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Στην Κύπρο το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 43,2%.


Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, περίπου τα δύο τρίτα των ατόμων με αναπηρία αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες στην Ελλάδα (76,5%) και τη Βουλγαρία (65,7%).

Κάτω από το ήμισυ του σχετικού πληθυσμού βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση στην Κροατία (49,2%), στην Κύπρο (43,2%) και στη Ρουμανία (40,9%).

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, λιγότερο από το 20% των ατόμων με αναπηρία αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες στη Φινλανδία (9,9%), στη Γερμανία (10,4%), στη Σουηδία (13,1%), στο Λουξεμβούργο (14,0%), στη Δανία (15,8 %), την Αυστρία (16,2%), τις Κάτω Χώρες (18,2%) και την Εσθονία (19,6%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE