Επαναρχίζουν 28 Φεβρουαρίου ρωσικές πτήσεις προς αιγυπτιακά θέρετρα Ερυθράς Θάλασσας

Επαναρχίζουν 28 Φεβρουαρίου ρωσικές πτήσεις προς αιγυπτιακά θέρετρα Ερυθράς Θάλασσας

Μετά από πέντε και πλέον χρόνια αναστολής των πτήσεων, η Ρωσία επαναλαμβάνει από τις 28 Φεβρουαρίου τις απ’ ευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τα μεγάλα παραθεριστικά κέντρα της Ερυθράς Θάλασσας του Σαρμ Ελ Σέιχ και της Χουργκάντα στην Αίγυπτο.  

 
Το γεγονός έχει προκαλέσει τεράστια ανακούφιση στον τουρισμό της περιοχής, καθώς μέχρι πριν από την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο βόρειο Σινά τον Οκτώβριο του 2015, οι Ρώσοι τουρίστες που επισκέπτονταν την Αίγυπτο ανέρχονταν στα 3 περίπου εκατομμύρια άτομα τον χρόνο, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες πηγές του τουρισμού στη Χώρα του Νείλου, και ιδιαίτερα για τις περιοχές αυτές.  
 
Η διακοπή το 2015 των πτήσεων από τη Ρωσία προς την Αίγυπτο αποτέλεσε ένα βαρύ πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, που δεν περιορίστηκε ούτε και όταν επαναλήφθηκαν οι ρωσικές πτήσεις μόνον προς το Κάιρο τον Απρίλιο του 2018.   

Οι ρωσικές πτήσεις προς το Σαρμ Ελ Σέιχ και την Χουργκάντα θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE