Μειώθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου τους πρώτους 11 μήνες του 2020

Μειώθηκε το έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου τους πρώτους 11 μήνες του 2020

Μείωση 8,5% σημείωσαν οι συνολικές εισαγωγές αγαθών και 11,6% οι εξαγωγές από κράτη μέλη της ΕΕ και από τρίτες χώρες, την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2020. Την ίδια περίοδο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου σημείωση πτώση.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών από Κράτη Μέλη της ΕΕ και από τρίτες χώρες, την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου του 2020,ήταν €6.875,0 εκ. σε σύγκριση με €7.510,3 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2019.
 
Στο μεταξύ, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών σε Κράτη Μέλη της ΕΕ και σε τρίτες χώρες για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020 ήταν €2.548,8 εκ. σε σύγκριση με €2.884,2 εκ. για την ίδια περίοδο του 2019, σημειώνοντας μείωση 11,6%.
 
Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου ήταν €4.326,2 εκ. για την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020, σε σύγκριση με €4.626,1 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η κύρια πηγή προμήθειας αγαθών προς την Κύπρο με μερίδιο €4.035,5 εκ. επί των συνολικών εισαγωγών, ενώ οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €759,1 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020.
 
Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €2.080,4 εκ.

Σε σχέση με τις εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει πως αυτές  ανήλθαν σε €859,4 εκ., ενώ οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ήταν €260,4 εκ. κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου του 2020. Σημειώνεται, επίσης, πως οι εξαγωγές προς τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου ήταν €1.429,0 εκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE