Eurostat: Στο 0,9% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιανουάριο - Στο -0,8% στην Κύπρο

Eurostat: Στο 0,9% ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιανουάριο - Στο -0,8% στην Κύπρο

Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ ήταν 0,9% τον Ιανουάριο του 2021, από -0,3% τον Δεκέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Κύπρο παρέμεινε σταθερός στο -0,8%.


Σύμφωνα με την Eurostat, ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 1,2% τον Ιανουάριο του 2021, από 0,3% τον Δεκέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 1,7%. Στην Κύπρο ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο -0,8% για τον Ιανουάριο, ενώ ήταν 0,7% ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Ελλάδα (-2,4%), τη Σλοβενία (-0,9%) και την Κύπρο (-0,8%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Πολωνία (3,6%), την Ουγγαρία (2,9%) και την Τσεχία (2,2%).

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε τρία κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε έξι και αυξήθηκε σε δεκαοκτώ. Τον Ιανουάριο, η υψηλότερη συνεισφορά στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από υπηρεσίες (+0,65 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας (+0,37), τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (+0,30) και ενέργεια (-0,41).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ενημερώθηκε για δείπνο με Ερντογάν με Κόστα-Φον ντερ Λάιεν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσο και με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με αντικείμενο της συζήτησης το χθεσινοβραδινό δείπνο που είχαν με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.