Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με ευρωπαίους ηγέτες για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα - η χώρα του οποίου έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ - την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mάριο Ντράγκι.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε εκ νέου στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο, όπως υποστήριξε, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Κυπριακό: Ο χρόνος πιέζει: Η προειδοποίηση Ολγκίν και η μάχη για την επόμενη μέρα

Μάχη με τον χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κυπριακό, καθώς οι επόμενοι μήνες θεωρούνται καθοριστικοί για το κατά πόσο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για νέα κινητικότητα. Με τη θητεία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ να πλησιάζει προς το τέλος της, η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στέλνει σαφές μήνυμα προς τις δύο πλευρές: η ευκαιρία υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει και επόμενη.

BEST OF TOTHEMAONLINE