Ο 74χρονος που διέπλευσε 3 φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ, πέθανε αφού ανέβηκε στο Κιλιμάτζαρο

Ο 74χρονος που διέπλευσε 3 φορές τον Ατλαντικό με καγιάκ, πέθανε αφού ανέβηκε στο Κιλιμάτζαρο

Ένας γνωστός κωπηλάτης του καγιάκ, ο 74χρονος Αλεξάντερ Ντόμπα, ο οποίος διέσχισε τρεις φορές τον Ατλαντικό μόνος του, άφησε την τελευταία του πνοή αφού κατάφερε να αναρριχηθεί στο Κιλιμάτζαρο, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του.

 

«Με μεγάλη μας θλίψη σας ενημερώνουμε ότι ο μεγάλος αθλητής του καγιάκ Αλεξάντερ Ντόμπα πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου. Πέθανε σαν ταξιδιώτης, φτάνοντας στην ψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στο Κιλιμάτζαρο, πραγματοποιώντας το όνειρό του», έγραψε η οικογένειά του στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντόμπα αναρριχήθηκε στην ψηλότερη κορυφή του Κιλιμάτζαρο, στα 5.891 μέτρα.

Λίγο πριν να ξεκινήσει η κατάβαση όμως, έχασε τις αισθήσεις του και ξεψύχησε, παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο 74χρονος με την «θρυλική» λευκή γενειάδα και το γεμάτο δυναμισμό βλέμμα, ήταν συνταξιούχος μηχανικός. Έγινε διάσημος αφού διέπλευσε μόνος του, χωρίς βοήθεια, τρεις φορές τον Ατλαντικό Ωκεανό. Την πρώτη φορά, στο διάστημα Οκτωβρίου 2010-Φεβρουαρίου 2011, κωπηλάτησε από το Ντακάρ στο Ακαράου της Βραζιλίας και την δεύτερη από τη Λισαβόνα στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντας (Οκτώβριος 2013-Απρίλιος 2014). Την τρίτη φορά ξεκίνησε από τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ και έφτασε στη Γαλλία, καλύπτοντας μια απόσταση 6.680 χιλιομέτρων μέσα σε 111 ημέρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Κυπριακή Προεδρία με φόντο την κατοχή: Μονομερή μέτρα, ευρωπαϊκά μηνύματα και το ανοιχτό στοίχημα του Κυπριακού

Η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και με μια βαριά ιστορική εκκρεμότητα που εξακολουθεί να σκιάζει την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, που δεν είναι άλλη, από την τουρκική κατοχή και τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου, εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα.

BEST OF TOTHEMAONLINE