Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «προεδρίας» ανάφερε ότι ο Ερσίν Τατάρ στην συνάντηση εξέφρασε τον μεγάλο σεβασμό των Τ/κ στην πίστη των Μαρωνιτών και τις άλλες διαφορετικές θρησκείες, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να πιστεύει κανείς στην κοινή έννοια της ανθρωπότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Υπογράμμισε επίσης την σημασία της συνεργασίας των διαφορετικών θρησκειών στο νησί και πως ο πλούτος πολιτισμών, πίστεων και θρησκειών κάνει πιο ζωντανή σε χρώματα την ζωή στην Κύπρο.
Ο Selim Sfeir αναφέρθηκε στην σημασία των δεσμών φιλίας, του διαλόγου, της ειρήνης και των καλών σχέσεων στο νησί στο οποίο ζουν για πάνω από χίλια χρόνια και ευχαρίστησε τον κ. Τατάρ για την προσπάθεια που καταβάλλει και την κατανόησή του για ενίσχυση των καλών σχέσεων.