Έλλειψη σε βασικά εμβόλια του εμβολιαστικού σχήματος βρεφών

Έλλειψη σε βασικά εμβόλια του εμβολιαστικού σχήματος βρεφών

πό τον Νοέμβριο του 2019 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για τις ελλείψεις σε βασικά εμβόλια του εμβολιαστικού σχήματος των βρεφών.

Μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκε το πρόβλημα χωρίς να επαρκεί η δικαιολογία ότι λόγω πανδημίας και των απαγορεύσεων που εφαρμόζονται διεθνώς, επηρεάστηκε σημαντικά η παραγωγή και η διακίνηση των φαρμάκων γενικά.

Η πανδημία και τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μπορεί να «μείωσαν» τα περιστατικά από άλλες λοιμώξεις ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.   

Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE