Έλλειψη σε βασικά εμβόλια του εμβολιαστικού σχήματος βρεφών

Έλλειψη σε βασικά εμβόλια του εμβολιαστικού σχήματος βρεφών

πό τον Νοέμβριο του 2019 κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου για τις ελλείψεις σε βασικά εμβόλια του εμβολιαστικού σχήματος των βρεφών.

Μέχρι σήμερα δεν επιλύθηκε το πρόβλημα χωρίς να επαρκεί η δικαιολογία ότι λόγω πανδημίας και των απαγορεύσεων που εφαρμόζονται διεθνώς, επηρεάστηκε σημαντικά η παραγωγή και η διακίνηση των φαρμάκων γενικά.

Η πανδημία και τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μπορεί να «μείωσαν» τα περιστατικά από άλλες λοιμώξεις ωστόσο το πρόβλημα παραμένει.   

Το θέμα αναμένεται ότι θα συζητηθεί και κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» -  Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Νίκος Χριστοδουλίδης για υδατικό: «Το λύσαμε» - Η συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Το λύσαμε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 Κύπρου και στην Έλλη Κοτζιαμάνη, αναφερόμενος στην κρίσιμη κατάσταση του υδατικού προβλήματος που πλήττει την Κύπρο λόγω της λειψυδρίας.