ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 0,8% στο Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

Άνοδος 0,8% στο Δείκτη Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Ιανουάριο

Ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία για τον μήνα Ιανουάριο 2021 έφτασε στις 100,6 μονάδες (βάση 2015=100), σημειώνοντας μικρή αύξηση 0,8% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2020. 

Αντίθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, όσον αφορά τη μεταβολή σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, παρατηρείται μείωση 3,6%.
 
Τον Ιανουάριο 2021 σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο 2020 ο δείκτης παρέμεινε σταθερός στον τομέα των μεταλλείων και λατομείων, ενώ σημείωσε αύξηση στους τομείς της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος κατά 2,2% και της μεταποίησης κατά 0,6%.  Στον τομέα της παροχής νερού και ανάκτησης υλικών ο δείκτης σημείωσε μείωση κατά 0,5%.
 
Όσον αφορά τις μεταβολές σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, παρατηρείται αύξηση στην παροχή νερού και ανάκτηση υλικών (7,4%) και μείωση σε όλους τους άλλους τομείς, ως εξής: παροχή ηλεκτρικού ρεύματος -15,3%, μεταποίηση -0,9% και μεταλλεία και λατομεία -0,3%, σύμφωνα με την Cystat.
 
Κατά μεταποιητικό κλάδο, τον Ιανουάριο 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκαν αυξήσεις στην παραγωγή βασικών μετάλλων και κατασκευή μεταλλικών προϊόντων (3,4%), στη βιομηχανία ξύλου (1,8%) και στην κατασκευή επίπλων και επισκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού (1,0%), ενώ σημειώθηκαν μειώσεις στην κατασκευή προϊόντων από ελαστικό και πλαστικές ύλες (-0,2%), στην κατασκευή ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού   (-0,9%) και στη βιομηχανία τροφίμων, ποτών και προϊόντων καπνού (-2,8%).

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top