Ελλάδα - Κορωνοϊος: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων -Παράταση lockdown

Ελλάδα - Κορωνοϊος: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων -Παράταση lockdown

Ένα χρόνο μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, η πανδημία δεν λέει να κοπάσει. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει σήμερα (26/2) παράταση του lockdown για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Με τα νέα κρούσματα κορονοϊού να φτάνουν σήμερα τα 1790 τους νεκρούς να είναι 29 και τους διασωληνωμένους 371, η Αττική με 790 κρούσματα δεν βγαίνει από το lockdown για ακόμα μια εβδομάδα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει σήμερα τα νέα μέτρα και μαζί του εκτός από την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη θα είναι και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Η διασπορά του ιού παρουσιάζει αυξητική τάση, είπε ακόμα. Είπε ακόμα ότι γίνονταν 260 νέες εισαγωγές την ημέρα. Η πίεση στο ΕΣΥ στην Αττική είναι εμφανής. Στην Αττική είπε ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Είχαμε πολλές μικρές πυρκαγιές, είπε η κα Παπαευαγγέλου και είπε ότι παρατηρούνται πολλές μικρές συρροές κρουσμάτων από συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE