ΠΑΣΥΚΙ: Η Πολιτεία να εγκύψει στα θέματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων

ΠΑΣΥΚΙ: Η Πολιτεία να εγκύψει στα θέματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Η Πολιτεία να εγκύψει στα θέματα των δημοσίων νοσηλευτηρίων, λέει η ΠΑΣΥΚΙ.


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) καλεί την Πολιτεία, εκτελεστική και νομοθετική, όπως «εγκύψει στα (θέματα) των δημοσίων νοσηλευτηρίων, αναλύσει και αξιολογήσει τα δεδομένα που διαμορφώνονται, ώστε η χώρα να μη στερηθεί εκσυγχρονισμένων, δυνατών και βιώσιμων δημοσίων νοσηλευτηρίων»  
 
Αναφερόμενη στο περιεχόμενο της δημοσιευμένης επιστολής των Διευθυντών των Διευθύνσεων των δημοσίων νοσηλευτηρίων του Ο.Κ.Υπ.Υ, με την οποία "αποδίδουν ευθύνες" στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Κ.Υπ.Υ και την κεντρική του διοίκηση για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια, σημειώνει ότι «σίγουρα δεν μπορεί πλέον να μείνει κανένας αδιάφορος».
 
Η επιστολή, αναφέρεται, «αναδεικνύει και αποδεικνύει όλα όσα πολύ έγκαιρα υπέβαλε, ρώτησε και προειδοποίησε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι, όλα για τα οποία εδώ και χρόνια φωνάζει, περί ακυβερνησίας των δημοσίων νοσηλευτηρίων σε κάθε διοικητικό επίπεδο, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε κατάρρευση του Ο.Κ.Υπ.Υ και θα συμπαρασύρει το ΓεΣΥ».
 
Όσον αφορά, σημειώνεται, «την άστοχη αναφορά στην παραχώρηση οικονομικών "κινήτρων" στους κυβερνητικούς ιατρούς χωρίς δήθεν να ληφθεί η άποψη των διευθυντών των νοσηλευτηρίων του Ο.Κ.Υπ.Υ, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών υπερτονίζει ότι αν δεν είχαν παραχωρηθούν έστω και αυτά τα "κίνητρα" δεν θα υπήρχαν σήμερα γιατροί να στελεχώνουν τα δημόσια Νοσηλευτήρια, η Κύπρος θα είχε υποστεί ολέθριες συνέπειες από την πανδημία και το ΓεΣΥ θα είχε καταρρεύσει».  
 
«Ας αποδείξουν οι ίδιοι και ο Ο.Κ.Υπ.Υ την όποια δική τους παραγωγικότητα και το πώς αντιλαμβάνονται την παραγωγικότητα στα πλαίσια των δημοσίων νοσηλευτηρίων, διότι η δική μας είναι υπαρκτή και καταγεγραμμένη», αναφέρει η ΠΑΣΥΚΙ.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE