Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Χαμηλές κι επικίνδυνες οι πτήσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη»

Ειρήνη Χαραλαμπίδου: «Χαμηλές κι επικίνδυνες οι πτήσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη»

«Για ένα πράγμα  μπορούμε να μιλούμε. Για χαμηλές πτήσεις επικίνδυνες για την Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη» ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε ανακοίνωση της μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι «κατά την συνεδρίαση της επιτροπής, ημερομηνίας 13 Φεβρουαρίου 2020, είχε ερωτηθεί ευθέως ο Υπουργός Εσωτερικών  αν είχε χρησιμοποιηθεί ξανά το ιδιωτικό τζετ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η απάντηση ήταν κατηγορηματική πως δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί. Μετά από ένα ολόκληρο χρόνο έγινε η παραδοχή».

Ενώ στη συνέχεια της ανακοίνωσης η βουλευτής αναφέρεις ότι «Οι απαντήσεις που δόθηκαν σήμερα από την κυβερνητική πλευρά δεν ήταν ολοκληρωμένες. Ο Κώδικας Δεοντολογίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή, δεν επιτρέπει χαριστική μεταχείριση σε βουλευτές από επιχειρηματίες που έχουν συμφέροντα μέσα από τις νομοθεσίες που ψηφίζονται. Όπως ούτε η χάρτα δεοντολογίας που υπέγραψαν Υπουργοί και δεσμεύει και τον Προέδρο της Δημοκρατίας  και αυτός ο επιχειρηματίας πήρε 42 πολιτογραφήσεις, περιλαμβανομένης και παράνομης παραχώρησης υπηκοότητας, σύμφωνα με το πόρισμα Καλογήρου».

«Για ένα πράγμα  μπορούμε να μιλούμε. Για χαμηλές πτήσεις επικίνδυνες για την Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος Δικαίου της κυβέρνησης Αναστασιάδη» καταλήγει στην ανακοίνωση της.

 

                                     

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.