Για κλάματα η «λύση» της Κυβέρνησης – Στους δρόμους αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στο Μιτσερό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Για κλάματα η «λύση» της Κυβέρνησης – Στους δρόμους αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στο Μιτσερό – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε μόνο που αυτή τη φορά το σκηνικό έχει αλλάξει και από το Δάλι έχει μεταφερθεί στο χωριό Μιτσερό, στην επαρχία Λευκωσίας.

Διαμαρτυρίες, πανό, παράπονα και αντιδράσεις κατοίκων για τις ασφαλτικές μονάδες πραγματοποιούνται στο χωριό Μιτσερό, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφερθούν τα εργοστάσια από το Δάλι στο Μιτσερό.

Η αιτία αυτής της απόφασης ήταν οι μεγάλες διαμαρτυρίες που γίνονταν από τους κάτοικους στο Δάλι για να διακοπεί η λειτουργία των εργοστασίων, αφού επέφερε μεγάλο πρόβλημα στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας στους κάτοικους και στα παιδιά τους.

Σχετικά με την απόφαση για μεταφορά των εργοστασίων στο Μιτσερό, υπάρχουν διαμαρτυρίες από 17 συνολικά κοινότητες, όπου δεν μπορούν να αποδεχθούν αυτή την μετακίνηση, με την απόφαση να είναι καταστροφική για την περιοχή.

Οι συγκεκριμένες κατοικημένες περιοχές είναι ήδη επιβαρυμένες λόγω των λατομείων, σφαγείων, χοιροστασίων και κτηνοτροφικών μονάδων, ενώ υπάρχει πεδίο βολής και υπολείμματα από ανενεργά μεταλλεία.

Σημειώνουμε ότι σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους με πανό, ενώ το σημείο επισκέφτηκαν πολιτικά πρόσωπα έτσι ώστε να ακούσουν τα προβλήματα που υπάρχουν μετά την εν λόγω απόφαση της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.