Το Κυπριακό συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν Μέρκελ-Ερντογάν

Το Κυπριακό συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν Μέρκελ-Ερντογάν

«Μόνο με το διάλογο και στη βάση του διεθνούς δικαίου μπορούν να επιλυθούν τα διαφιλονικούμενα θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα παραπάνω τόνισε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ «σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, η Καγκελάριος χαιρέτισε την εξαγγελία για έναρξη σύντομα ανεπίσημων συνομιλιών υπό την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών».

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε για ακόμη μια φορά την σημασία που έχουν για την ΕΕ οι εποικοδομητικές σχέσεις με την Τουρκία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.