Νέες 'δημιουργικές ιδέες' βαφτισε ο Τ/κ διαπραγματευτής την θέση τους για δύο κράτη στην Κύπρο

Νέες 'δημιουργικές ιδέες' βαφτισε ο Τ/κ διαπραγματευτής την θέση τους για δύο κράτη στην Κύπρο

Χρειάζονται νέες, δημιουργικές ιδέες για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο Κυπριακό, είπε στην ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ ο διαπραγματευτής της τ/κ πλευράς Εργκούν Ολγκιούν.


`Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Ολγκιούν εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση ύστερα από τη συνάντηση με την κ. Λουτ και είπε ότι συζητήθηκε η επικείμενη πενταμερής και κυρίως οι τεχνικές διευθετήσεις.

Είπε ότι χρειάζονται νέες ιδέες, όχι στις βάσεις διαπραγματεύσεων τόσων χρόνων που ήταν αποτυχημένες και ισχυρίστηκε ότι ο λόγος για τον οποίο δεν βρέθηκε λύση στο Κυπριακό για περισσότερο από μισό αιώνα "είναι η ηγεμονική στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς".

Ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά δεν συναινεί για να συνεχιστεί οποιαδήποτε διαδικασία στη βάση στην οποία βασίστηκαν οι διαδικασίες τόσα χρόνια. Ο Ολγκιούν είπε ακόμη ότι τόνισε στην κ. Λουτ ότι  η συμμετοχή της ΕΕ στην άτυπη συνάντηση της Γενεύης δεν είναι δυνατή γιατί δεν θα ήταν σε θέση να λάβει ουδέτερη και ισορροπημένη στάση λόγω αλληλεγγύης προς την "νότια Κύπρο" που είναι μέλος της ΕΕ.

Συνέχισε λέγοντας ότι η επιθυμητή σταθερότητα, ειρήνη και συνεργασία διασφαλίζεται στη βάση της ισοδυναμίας των δύο πλευρών.
Είπε επίσης ότι ο Ερσίν Τατάρ στη συνάντηση της Γενεύης θα μεταφέρει το όραμά του για μια λογική win-win  με στόχο μια δίκαιη, ισότιμη και βιώσιμη συμφιλίωση στο νησί .

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE