Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ξεκινούν συναντήσεις με πολύ συγκεκριμένη θεματολογία ουσίας»
Σε νέες δηλώσεις προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν τη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

Ο κ. Λίλι, συναντήθηκε την Τρίτη στα κατεχόμενα, με τον Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον Γραμματέα Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, Φικρί Τορός και συζήτησαν για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, ο κ. Λίλι επαναβεβαίωσε τη θέση της Βρετανίας για λύση του Κυπριακού στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, που ευθυγραμμίζεται με όλα τα σχετικά ψηφίσματα και τις παραμέτρους του ΟΗΕ.
Ο Ύπατος Αρμοστής, προστίθεται, ανέφερε στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα καταβάλει ειδική προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί αποτέλεσμα στην πενταμερή, ενώ θα συνεισφέρει στη συνάντηση με νέες ιδέες για να εξευρεθεί κοινό έδαφος, που θα μπορέσει να προετοιμάσει τον δρόμο για διαπραγματεύσεις προσανατολισμένες σε αποτελέσματα.
Συζήτησαν επίσης το ζήτημα της διακίνησης Βρετανών πολιτών, που επισκέπτονται το νησί μετά το Brexit, ενώ αντάλλαξαν πληροφορίες σε σχέση με τα νέα δεδομένα για τον Κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




