ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ: Μόνο σε ανοικτούς χώρους η εστίαση – Ο αριθμός των SMS και η ώρα του «κέρφιου»

ΚΥΠΡΟΣ - ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ: Μόνο σε ανοικτούς χώρους η εστίαση – Ο αριθμός των SMS και η ώρα του «κέρφιου»

Ανατροπή στα δεδομένα που γνωρίζαμε φαίνεται πως θα έχουν οι αυριανές (12/03), ανακοινώσεις, με το σκηνικό να αλλάζει σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των χώρων εστίασης. Η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών έβαλε «φρένο» σε διάφορες χαλαρώσεις με δυο σενάρια να βρίσκονται στο τραπέζι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, το πρώτο σενάριο θέλει να «παγώνει» το άνοιγμα εστιατορίων και καφετεριών, τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα. Το δεύτερο σενάριο θέλει άνοιγμα των χώρων εστίασης την ερχόμενη Τρίτη (16/03), με διαφορετικούς όρους και πρωτόκολλα, από αυτά που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, αναμένεται να γίνει η επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής, μόνο για εξωτερικούς χώρους, κάτι που θα προκαλέσει αντιδράσεις σε όσους δεν έχουν την δυνατότητα να το πράξουν.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή SMS στο 8998 για διακίνηση, όχι μόνο θα εξακολουθεί να μας συντροφεύει για όλο τον Μάρτιο, αλλά θα παραμείνουν μόνο δυο μηνύματα την μέρα και με το άνοιγμα της εστίασης. Σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύει το δεύτερο σενάριο, αναμένεται να διαφοροποιηθεί και η ώρα απαγόρευση κυκλοφορίας, όπου θα ξεκινά στις 22:00 ή στις 23:00.

Τώρα, σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ το πρώτο σενάριο, δηλαδή να παραμείνουν τα πράγματα όπως είναι σήμερα, αυτό θα κρατήσει για μία ή δυο εβδομάδες, ανάλογα με την εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας, έτσι θα πάμε σε άνοιγμα και χαλάρωση των μέτρων τέλη Μαρτίου με Αρχές Απριλίου.

Όπως ανέφερε έγκυρη πηγή στην ιστοσελίδα μας, ο Πρόεδρος είναι υπέρ στο άνοιγμα, για επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ οι επιστήμονες θέλουν παράταση μερικών ημερών για να αξιολογήσουν την εικόνα.

Οι ανησυχίες είναι στο «κόκκινο» καθώς χθες (10/03), ανακοινώθηκαν 415 νέα κρούσματα και δυο θάνατοι, ενώ οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται μέρα με την μέρα, κάτι που κάνει τους ειδικούς να σκέφτονται διπλά και να μην παίρνουν βιαστικές αποφάσεις.

Η επιδημιολογική εικόνα της Λεμεσού, τις τελευταίες 15 μέρες προβληματίζει τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, ενώ καθημερινά οι καταγγελίες σε πολίτες και υποστατικά αυξάνονται.

Αναμένουμε αύριο Παρασκευή (12/03), να ακούσουμε τι θα ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top