Προσωρινό διάταγμα κλεισίματος στο εστιατόριο που παραβίαζε τα διατάγματα στη Λεμεσό

Προσωρινό διάταγμα κλεισίματος στο εστιατόριο που παραβίαζε τα διατάγματα στη Λεμεσό

Διάταγμα για αναστολή λειτουργίας υποστατικού, το οποίο διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά και χωρίς τις σχετικές άδειες λειτουργίας, εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που διενήργησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν εντός του συγκεκριμένου υποστατικού τρία πρόσωπα να καταναλώνουν φαγητό και ποτό σε τραπεζοκαθίσματα, ενώ ο διευθυντής του εστιατορίου εργαζόταν χωρίς να έχει υποβληθεί σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης και χωρίς να φέρει προστατευτική μάσκα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε επίσης ότι το εν λόγω υποστατικό λειτουργούσε χωρίς σχετική άδεια λειτουργίας και διέθετε προς πώληση οινοπνευματώδη ποτά, χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναχαίτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, τα μέλη της Αστυνομίας πραγματοποίησαν συνολικά 8958 ελέγχους, τις τελευταίες 12 ώρες, σε όλη την Κύπρο.

Από τους ελέγχους, προέκυψαν 107 καταγγελίες πολιτών και δύο καταγγελίες που αφορούσαν υποστατικά.

Στην πλειοψηφία τους οι καταγγελίες πολιτών αφορούσαν τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας και διακινήσεις χωρίς την εξασφάλιση έγκρισης ή την κατοχή των απαραίτητων βεβαιώσεων κατά παράβαση του σχετικού διατάγματος.

Όσον αφορά στους ελέγχους υποστατικών, καταγγέλθηκαν δύο υποστατικά σε Λάρνακα και Πάφο, αφού οι υπεύθυνοί τους εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς προστατευτική μάσκα.

Οι έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά, με έμφαση στις περιοχές όπου παρατηρείται συρροή κρουσμάτων, με στόχο την πλήρη εφαρμογή των διαταγμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημία. Προτεραιότητα της Αστυνομίας είναι η προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE