Βολιβία: Για τρομοκρατία κατηγορείται η πρώην πρόεδρος

Βολιβία: Για τρομοκρατία κατηγορείται η πρώην πρόεδρος

Οι εισαγγελικές αρχές της Βολιβίας διέταξαν τη σύλληψη της μεταβατικής τέως προέδρου Ζανίν Άνιες και πολλών υπουργών της με την κατηγορία της «στάσης» και της «τρομοκρατίας».

Τα εντάλματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το φερόμενο πραξικόπημα σε βάρος του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.

Αντίγραφο του εντάλματος που εξέδωσε ο εισαγγελέας Αλσίδες Μεχιγιόνες αναρτήθηκε στο Twitter από την ίδια την Άνιες, με το σχόλιο: «Η πολιτική δίωξη ξεκίνησε».

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε μετά τη μήνυση που κατέθεσε τον Δεκέμβριο ένας πρώην βουλευτής του κόμματος του Έβο Μοράλες
(2006-19), κατηγορώντας τη μεταβατική τέως πρόεδρο ότι ανέτρεψε, τον Νοέμβριο του 2019, τον σοσιαλιστή ηγέτη της χώρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δίνει μάχη για τη ζωή ο 29χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στο Παραλίμνι: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ - Όλα τα νεότερα

Δίνει μάχη για τη ζωή ο 29χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στο Παραλίμνι: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ - Όλα τα νεότερα

Νεότερη ενημέρωση προκύπτει για την κατάσταση της υγείας του 29χρονου, ο οποίος παρασύρθηκε από όχημα τις πρωινές ώρες στο Παραλίμνι.

BEST OF TOTHEMAONLINE