Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 7 νεκροί και 50 τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Μια πολύ ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε απόψε κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα, στην επαρχία Χεράτ του δυτικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50.

Ο κυβερνήτης της Χεράτ, Σάγιεντ Αμπντούλ Ουαλίντ Κατάλι, είπε ότι μεταξύ των νεκρών είναι πολλές γυναίκες και παιδιά. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 53 πολίτες και αστυνομικοί.

Δεκάδες σπίτια και καταστήματα υπέστησαν ζημίες και οι διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια για να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί, πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση, όμως οι τοπικοί αξιωματούχοι κατηγορούν τους Ταλιμπάν. Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν, οι οποίοι πολεμούν την κυβέρνηση του Αφγανιστάν αφότου ανατράπηκαν στα τέλη του 2001, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν την υπόθεση.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν, στην Ντόχα του Κατάρ, δεν έχουν δώσει καρπούς μέχρι στιγμής, εν μέσω συνεχών εκκλήσεων από τη διεθνή κοινότητα για περιορισμό της βίας στη χώρα.

Η Ρωσία σχεδιάζει να οργανώσει μια διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Μόσχα, στις 18 Μαρτίου και έχει προσκαλέσει πολλούς τοπικούς εκπροσώπους, συμπεριλαμβανομένης και της αφγανικής κυβέρνησης, ελπίζοντας ότι θα δώσει νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες της Δύσης, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, δεν προχωρούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Βίντεο - Λετυμπιώτης: Νέα αποστολή για τη Γάζα – Διευκρινίσεις για το GSI και τη βιωσιμότητα του έργου

Με ξεκάθαρη αναφορά στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στη νέα εποχή που διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία για την ειρήνη στη Γάζα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, μίλησε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα» στο Οmega, τονίζοντας ότι η Λευκωσία «έχει και τη βούληση και την αξιοπιστία να αποτελέσει πυλώνα σταθερότητας, συντονισμού και ανθρωπιστικής στήριξης στην περιοχή».

BEST OF TOTHEMAONLINE