Ξυλοδαρμός αστυνομικού: Προφυλακιστέος 23χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Σμύρνη

Ξυλοδαρμός αστυνομικού: Προφυλακιστέος 23χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Νέα Σμύρνη

Στη φυλακή μετά την απολογία του 23χρονος κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, που σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος αστυνομικού στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, σήμερα, ένας εκ των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο σχετίζεται με την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα είναι ένας 23χρονος άνδρας.
 
Αντίθετα, ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε ο έτερος συγκατηγορούμενός του. Πρόκειται για έναν άνδρα 22 ετών, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της εμφάνισης 3 φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 1000 ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 22χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ωστόσο, στην ανάκριση ο εν λόγω κατηγορούμενος κλήθηκε να απολογηθεί για τα υπόλοιπα κακουργήματα που αφορούν σε εκρηκτικά ενώ δεν προέκυψε εμπλοκή του στην άγρια επίθεση εναντίον του αστυνομικού.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του 22χρονου, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και βάσει αυτού του υλικού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. Οι συνομιλίες δε αυτές, σύμφωνα με την κυρία Παπαρούσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν εισαχθεί στη δικογραφία.

Η διαδικασία των απολογιών των υπολοίπων κατηγορουμένων που βρέθηκαν σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας συνεχίζεται.
 
Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Την εκτίμηση ότι μετά από χρόνια στασιμότητας και αδιεξόδου στο Κυπριακό, έγινε εφικτή η επανεκκίνηση των διαδικασιών, έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης του για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, που έγινε σήμερα στη Γλυφάδα.