Νέα Υπηρεσία στην Αστυνομία Κύπρου - Εξειδικευμένο προσωπικό για οικονομικά εγκλήματα

Νέα Υπηρεσία στην Αστυνομία Κύπρου - Εξειδικευμένο προσωπικό για οικονομικά εγκλήματα

Στο πλαίσιο των μέτρων και δράσεων που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την πάταξη της διαφθοράς, η Ηγεσία της Αστυνομίας προχώρησε στη δημιουργία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Υ.Δ.Ο.Ε.). 

Η Υ.Δ.Ο.Ε., η οποία υπάγεται στο Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, απαρτίζεται από επιστημονικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, για τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων οικονομικής φύσεως. Για τον σκοπό αυτό, εξάλλου, η Αστυνομία προχώρησε πρόσφατα στην πρόσληψη τεσσάρων λογιστών / ελεγκτών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, έχει αρμοδιότητα και πεδίο δράσης σε όλη την επικράτεια της Δημοκρατίας και σε αυτή λειτουργούν δύο Κλάδοι:

Κλάδος Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος (Κ.Δ.Ο.Ε.), ο οποίος στελεχώνεται με κατάλληλα εκπαιδευμένους και έμπειρους ανακριτές, για τη διερεύνηση σοβαρών και πολύπλοκων υποθέσεων οικονομικής φύσεως.

Κλάδος Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ο.Ε.), ο οποίος αποτελείται από εξειδικευμένους λογιστές / ελεγκτές και αστυνομικούς ανακριτές για τη διεξαγωγή οικονομικών ερευνών. 

Σημειώνεται ότι η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποτελεί την τρίτη σε σειρά Υπηρεσία της Αστυνομίας που μετεξελίσσεται, μετά την Υποδιεύθυνση Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Κοινωνικής Ευθύνης και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρονται από την Αστυνομία, στην κοινωνία των πολιτών. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Σε συνέχεια της υπόθεσης του φόνου εκ προμελετης του Σταύρου Δημοσθενους, 49 ετων από την Λεμεσό, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστήριου Λεμεσού ο 31χρόνος (επανασυνελλήφθει χθες) όπου εναντίον του εκδόθηκε διαταγμα προσωποκρατησης για 8 ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE